درمان خانگی چربی خون در طب سنتی
روش درمان گیاهی کلسترول و تری گلیسیرید خون
چربی خون چیست؟
چربی های موجود در خون به دو گروه تریگلیسرید و کلسترول تقسیم میشوند.
بیماری چربی خون عبارتست از بالا رفتن مقدار تریگلیسرید یا کلسترول از مقدار طبیعی آنها در خون.
میزان این مواد در خون در اثر مصرف مواد غذایی بیش از میزان مورد نیاز یا هنگام بروز اختلال در سوخت و ساز چربی، افزایش مییابد.
کلسترول بالا میتواند عامل ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شود به همین دلیل باید مراقب سطح کلسترول خون باشیم.
کلسترول مادهای است که در کبد تولید میشود و در همه سلولهای بدن وجود دارد.
کلسترول نیاز بدن است تا فعالیت سلولهای بدن به درستی انجام شود اما کلسترول بالا میتواند برای سلامتی خطرناک باشد.
کلسترول بالا می تواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهد.
علائم چربی خون و کلسترول بالا در بدن
کلسترول بالا علائمی دارد که به برخی از آنها اشاره میکنیم.
1- التهاب اعضای بدن
2- سردرد
3- تنگی نفس
4- نفخ یا سوء هاضمه
5- تاری دید
6- درد قفسه سینه
7- سرگیجه
8- یبوست
9- ضعف و خستگی
خطرات چربی خون بالا
افزایش چربی خون با تجمع در دیواره رگها، تنگی آنها را به دنبال دارد.
به همین دلیل باعث افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی، درد قفسه سینه و گرفتگی عروق میشود.
درمان به موقع و مناسب افزایش چربی خون، نه تنها قادر است از تنگی عروق قلبی جلوگیری کند، بلکه میتواند از پیشرفت آن نیز جلوگیری کرده و حتی باعث بهبود آن شود.
زمان آزمایش چربی خون
عموم افراد جامعه باید از سن ۲۰ سالگی نسبت به آزمایش چربی خون خود اقدام کنند.
اگر سطح چربی خون طبیعی است، هر پنج سال یک بار (از سن ۲۰ سالگی به بعد) چربی خون آزمایش شود.
در صورت بالا بودن چربی خون، باید هر دو تا شش ماه، یک بار چربی خون آزمایش شود.
به منظور حذف اثر چربی موجود در غذا، ضروری است آزمایش چربی خون پس از ۱۲ تا ۱۴ ساعت ناشتا بودن انجام شود.
چند نکته راجع به چربی خون و درمان خانگی چربی خون
1- افراد لاغر هم به کلسترول بالا دچار میشوند.
2- خطر ابتلا به بیماری قلب و عروق و بروز حمله قلبی را میتوان با ایجاد تغییرات غذایی که موجب کاهش چربی خون میشود، کاهش داد.
3- انتخاب غذاهای کم چربی به معنی خوردن تنها نان و آب نیست.
شما میتوانید غذاهای متنوع و لذتبخشی میل کنید.
اعمال تغییرات زیر در رژیم غذایی ، برای درمان خانگی چربی خون
1- به جای سرخ کردن مواد غذایی، آنها را آبپز، بخارپز و یا کباب کنید.
2- به جای پنیر و شیر چرب، از انواع کم چرب استفاده کنید.
3- مصرف شیرینی، کلوچه، کیک و فرآوردههای لبنی پرچرب (شیر، پنیر و کره)، روغن نارگیل، روغن خرما، بیسکوییت، چیپس، پفک، سوسیس، همبرگر، کالباس، بستنی، پیتزا، زرده تخممرغ، جگر سیاه، مغز، سیرابی و قلوه، میگو، خرچنگ و صدف را محدود کنید.
4- از قسمتهای کم چرب گوشت استفاده کنید و تمام چربیهای قابل مشاهده را جدا کنید.
از مرغ و ماهی بیشتر از گوشت قرمز استفاده کنید.
5- در رژیم غذایی خود از سیر استفاده کنید.
سیر خام یا کمی پخته شده، به میزان یک تا دو حبه در روز تاثیر مناسبی دارد.
مصرف سیر همچنین میتواند علاوه بر چربی، میزان فشار خون را نیز کاهش دهد.
6- مصرف سبزیجات مانند (کاهو و هویج) و میوهها مانند سیب، زردآلو، گلابی، پرتقال، لیمو، گریپ فروت و توتفرنگی را افزایش دهید.
7- به طور کلی تمام مواد غذایی گیاهی مانند سبزیجات، حبوبات وغلات فاقد کلسترولاند.
در بین آنها موادی مانند جو، کدو، شوید و سیر اثر ضد کلسترول بسیار قویتری را بروز میدهند.
سویا نیز باعث کاهش کلسترول خون میشود.
8- مصرف نان و غلات سبوسدار، حبوبات و انواع لوبیا، عدس، لپه و … را افزایش دهید.
9- دانه کتان (بزرک) مصرف کنید؛ چرا که پوسته سفت و غیر قابل هضمی دارد.
بهتر است در آب خیسانده شود. مقدار مصرف آن ۲٫۵ قاشق چایخوری و سه مرتبه در روز است.
برخی از متخصصان تغذیه نیز تا ۴ قاشق غذاخوری در روز را توصیه میکنند.
10- مصرف آجیلها و مغزهای برشته نشده و فاقد نمک به ویژه بادام و گردو را افزایش دهید.
11- روزانه دو عدد سیب یا پرتقال، چند عدد توت فرنگی بویژه پس از غذا میل کنید که باعث کاهش جذب کلسترول مصرف شده با غذا میشود.
12- حتما در کنار غذا، سبزی خوردن و یا سالاد تهیه شده با هویچ زیاد و روغن زیتون (یک قاشق غذاخوری) را میل کنید.
13- مصرف تخممرغ را به هفتهای سه عدد کاهش دهید.
14- میگو، دل، جگر، قلوه، کله پاچه و مغز مصرف نکنید.
15- مصرف خامه و کره ممنوع است.
علاوه بر آن از روغنهای حیوانی و روغنهای جامد پرهیز کنید و از روغنهای زیتون، آفتابگردان، سویا و بادامزمینی استفاده کنید.
16- مبتلایان به کلسترول خون بالا و بیماران قلبی نباید روغن نارگیل و روغن پالم (نخل) مصرف کنند.
البته باید تاکید کرد هر چند برخی موارد ذکر شده سطح چربی خون را بالا میبرند اما این موضوع به معنی مصرف نکردن مطلق آنها نیست.
بایدها و نبایدهای لازم برای درمان خانگی چربی خون
علاوه بر رژیم غذایی مناسب ، موارد دیگری نیز وجود دارند که باید آنها را رعایت کرد.
1- از استرسهای خود بکاهید.
2- سیگار را ترک کنید. اگر سیگار میکشید و کلسترول خونتان بالاست، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی در شما زیاد است.
3- وزن تان را در محدوده مطلوب و ایدهآل نگه دارید.
در صورت وجود اضافه وزن، طبق نظر متخصص تغذیه برای کاستن از وزن خود کوشش کنید.
4- به طور مرتب ورزش کنید.
ورزش باعث کاهش وزن و تقویت قلب میشود. در مورد نوع ورزش با پزشک خود مشورت کنید.
روش های درمان خانگی چربی خون در طب سنتی با استفاده از گیاهان دارویی
درمان خانگی چربی خون در طب سنتی با استفاده از معجون سیر و عسل طبیعی و زنجبیل
به کمک معجون کاهنده چربی خون میتوانید سطح کلسترول خون خود را پایین بیاورید.
این ترکیب طبیعی حاوی زنجبیل ، سیر ، لیمو ترش و عسل طبیعی کوهستان است.
این مواد دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند و درمان سو هاضمه، فشار خون بالا، آرتریت و آسم کمک میکند.
سیر در بهبود عملکرد گردش خون و سلامت قلب موثر است و یک ماده غذایی ضد انعقاد، ضد التهاب و آنتی اکسیدان محسوب میشود.
زنجبیل مانع پروکسیداسیون چربی و تولید کلسترول بد (LDL) در کبد میشود و خاصیت آنتی اکسیدانی دارد.
عسل طبیعی کوهستان، سطح تری گلیسیرید و کلسترول بد خون (LDL) را کاهش و سطح کلسترول خوب خون را افزایش میدهد و مانند سیر یک آنتی اکسیدان قوی به حساب میآید.
مواد تشکیل دهنده معجون کاهش دهنده چربی خون
سیر : چهار حبه
ریشه زنجبیل : سه سانتی متر
لیمو ترش : 1 عدد
آب: هشت فنجان
عسل : یک فنجان عسل طبیعی ترجیحا عسل شوید کوهستان یا عسل زرشک کوهستان
روش آماده سازی و دستور العمل استفاده
سیرها را پوست بکنید و به همراه ریشه زنجبیل در غذا ساز بریزید.
این دو ماده غذایی را به خوبی خرد کنید تا یک ترکیب خمیری یک دست به دست بیاید.
سپس آب لیمو را به آب اضافه کنید و در نهایت عسل طبیعی کوهستان را به آن اضافه کنید.
این نوشیدنی را در یک ظرف شیشهای بریزید.
آن را به مدت ۵ روز در یخچال نگهدارید.
هر روز صبح ناشتا مقداری از این نوشیدنی را بنوشید.
البته توجه داشته باشید که توصیه میکنیم مصرف این نوشیدنی بیش از ۲ بار در هفته نباشد.
درمان خانگی چربی خون در طب سنتی با استفاده از فلفل سیاه
فلفل سیاه به دلیل داشتن ماده «پپرین» که موجب طعم تند فلفل میشود، تشکیل سلولهای جدید چربی را متوقف میکند و خاصیت ضد چربی دارد.
فلفل سیاه علاوه برداشتن مزیتهای بسیار بر سلامتی، میزان چربی جریان خون را کاهش میدهد.
«پپرین» در فعالیت ژنی که مسئول کنترل تشکیل سلولهای جدید چربی است، دخالت میکند.
«پپرین» همچنین ممکن است فعالیتهای زنجیرهای متابولیکی که در حفظ کنترل چربی نقش دارد را هدف قرار دهد.
پژوهشگران معتقدند که این یافته باعث استفاده وسیع از عصاره پپرین یا فلفل سیاه در جنگ با چربی و سایر بیماریهای مربوطه خواهد شد.
درمان خانگی چربی خون در طب سنتی با استفاده از خرفه
مصرف خرفه به صورت خام یا پخته موجب کاهش چربی خون و رفع التهاب بدن میشود.
در پزشکی طب سنتی ایران از خرفه برای لاغری، رفع تشنگی و تقویت کننده قوای جسمانی استفاده میشود.
خرفه تصفیه کننده خون، تببر و مُدر «ادرارآور» است.
همچنین این گیاه صفرا آور، ضد اسکوربوت و کمبود ویتامین C است.
از گیاه دارویی خرفه میتوان به صورت استعمال خارجی برای رفع سوختگی، رفع میخچه، رفع دمل و جوش استفاده کرد.
میتوان از گیاه تازه خرفه به میزان ۵ تا صد گرم روزی سه بار استفاده کرد که اثرات خوبی را بر بدن میگذارد.
درمان خانگی چربی خون در طب سنتی با استفاده از سایر گیاهان دارویی
بیشتر گیاهان (سبزیها و میوهها) به علت فیبر و الیافی که دارند، باعث کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون میشوند.
البته تأثیر گیاهان در کاهش چربی خون یکسان نیست.
تأثیر برخی از آنها بیشتر است و به دلیل خاصیتی که در کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون دارند، برای تهیه دارو استفاده میشوند.
بین گیاهان، سیر بیشترین قدرت را در کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون دارد.
سیر علاوه بر کاهش کلسترول و تریگلیسرید، خاصیت ضدمیکروبی و ویروسی دارد.
سیر فشارخون و قندخون را کاهش میدهد و خون را رقیق میکند.
برخی دیگر از گیاهان مانند خرفه و دانه کنگر فرنگی نیز تریگلیسرید خون را پایین میآورند.
مصرف این گیاهان در بسیاری از کشورهای دنیا شایع است ولی متأسفانه در ایران استفاده از این گیاهان هنوز جا نیفتاده است.
میوه زیتون و روغن آن هم کلسترول را کاهش میدهند.
مصرف برخی از روغنها نیز HDL (کلسترول خوب) را بالا و LDL (کلسترول بد) را پایین میآورد.
مانند روغن بادامزمینی، هسته انگور، کنجد، ماهی و کتان.
این روغنها کلسترول و تریگلیسرید خون را هم پایین میآورند.
اگر بخواهیم ۳ نوشیدنی را نام ببریم که هم فشارخون را پایین میآورند و هم کلسترول و تریگلیسرید را باید به آب گوجهفرنگی، آب انار و آبغوره اشاره کنیم که بهترین گزینهها هستند.
این ۳ نوشیدنی هم میتوانند بین وعدههای غذایی و هم همراه غذا مصرف شوند.
آلبالو، گیلاس، نارنج، لیموترش و گریپفروت نیز از میوههایی هستند که مصرفشان هم به صورت آبمیوه و هم میوه تازه چربی و کلسترول خون را کاهش میدهد.
همچنین کدو حلوایی، جعفری، پیاز، جو، فلفل سبز، بادمجان و عدس نیز از جمله مواد غذاییای هستند که به کاهش تریگلیسرید و کلسترول خون کمک میکنند.
البته باید دقت داشته باشید، این گیاهان باید به مقدار متناسب مصرف شوند و روش طبخشان نیز مورد توجه قرار گیرد.
قابل توجه مشتریان گرامی عسل کوهستان و هموطنان گرامی:
لطفا برای خرید عسل در تهران و شهرستان ها از برندهای معتبر عسل خرید نمائید.
البته دقت فرمائید که برند معتبر عسل با برند معروف عسل تفاوت بسیاری دارد.
عسل فروشی معتبر علاوه بر فروشگاه اینترنتی عسل، باید دارای جا و مکان و سابقه نیک طولانی در فروش عسل باشد.
فروشگاه معتبر عسل حتما دارای نماد اعتماد است و بهتر است فروشنده زنبوردار هم باشد.
هموطنان گرامی برای خرید عسل طبیعی در تهران مرتبا سراغ فروشگاه عسل در تهران را می گیرند.
لذا به اطلاع می رسانیم که برای خرید عسل در تهران، عسل کوهستان هیچ شعبه ای در تهران ندارد.
تمامی سفارشات عسل طبیعی تهران و سراسر کشور از اصفهان ارسال می گردد.
چنانچه قصد خرید مطمئن عسل کوهستان دکتر عموشاهی را دارید می توانید از فروشگاه اینترنتی عسل کوهستان به نشانی ASAL20.ir خرید نمائید.
تمامی عسل های دیگری که با نام « عسل کوهستان » به فروش می رسد، تحت ضمانت عسل دکتر عموشاهی نمی باشد.
ضمنا عواقب مصرف هرگونه عسل تقلبی و مصنوعی بر عهده شخص فروشنده و خریدار است.
لطفا در هنگام خرید عسل هایی که با نام کوهستان ارائه می گردند به لوگوی اصلی عسل کوهستان دقت فرمائید تا متضرر نشوید.
هرگونه کپی برداری از مطالب سایت عسل کوهستان ممنوع است و پیگرد قانونی دارد
دیدگاهی وجود ندارد