شناخت عسل طبیعی
تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی – بخش سوم
یکی از راههای تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی و جعلی ، آزمایشگاه عسل و برگه تجزیه عسل می باشد. بنابراین آگاهی از تجزیه شیمیایی عسل طبیعی لازم به نظر می رسد.
مقدار رطوبت (آب) در عسل طبیعی
مقدار رطوبت عسل بسیار حائز اهمیت است زیرا آن در تخمیر و همچنین در تبلور عسل تاثیر بسزایی دارد، عسلی که به طور عادی در کندو رسیده باشد در صد رطوبت آن کمتر از 18% است و عسل هایی حاوی بیش از رطوبت فوق غیر استاندارد می باشند.
البته رطوبت عسل بین 12 تا 14 در صد در نوسان است.
تعیین رطوبت عسل بوسیله ی اندازه گیری ضریب شکست نور (reforactive index) انجام می شود اگر رطوبت عسل بیش از مقدار مذکور باشد مخمر خاصی به نام osmophitic yeast در آن رشد می کند و باعث تخمیر عسل می شود.
رطوبت اکثر عسل های ایران بسیار کم است در حالیکه حداقل رطوبت عسل های کشورهای جهان بیش از %15 گزارش شده است طبق اندازه گیری های انجام شده رطوبت بعضی از عسل های ایرانی فقط %10 است.