شکرک زدن عسل و تشخیص عسل طبیعی و تقلبی

 

آیا عسل طبیعی شکرک می زند؟

 

شکرک زدن عسل نشانه طبیعی بودن عسل است یا نشانه تقلبی بودن عسل؟

شکرک زدن عسل (رس بستن عسل)  به هیچ وجه دلیلی بر تقلبی بودن عسل و یا غیرقابل استفاده بودن عسل نیست.

اگر شما با آرایش مولکولی عسل ناآشنا هستید ممکن است فکر کنید که عسل شکرک زده و متبلور، تقلبی و غیر قابل استفاده می باشد.

اما حقیقت بسیار متفاوت از باور شماست و بلکه بیانگر این موضوع است که این نوع عسل طبیعی و سالم است و به احتمال زیاد تقلبی نیست.

شکرک زدن عسل روشی برای تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی می باشد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

 

حرارت دادن برای جلوگیری از شکرک زدن عسل و از بین بردن شکرک عسل

این مسئله کاملا بر خلاف تصور غلط در جهان و خصوصا ایران میباشد که عسلی که شکرک زده باشد را عسل تقلبی میدانند.

به همین دلیل است که توصیه میکنیم عسل های شکرک زده را به صورت طبیعی و جامد مصرف کنید و تا حد ممکن حرارت ندهید زیرا حرارت دادن عسل باعث از بین رفتن مواد معدنی، آنزیم ها و کاهش کیفیت عسل می شود و با این کار بعضی از خواص عسل از بین می رود.

البته برخی وسواس دارند و حتما عسل مایع را می پسندند و پرسند از بین بردن شکرک عسل چگونه است؟

چگونه عسل شکرک زده را به حالت اول برگردانیم؟ در ادامه به این سوالات هم پاسخ خواهیم داد.

 

شکرک زدن عسل و قیمت عسل

شکرک زدن عسل (رس بستن عسل) یکی از موضوعات بسیار مهم در صنعت عسل میباشد، قیمت عسل ارتباطی با شکرک زدن عسل ندارد.

متاسفانه برخی فکر می کنند عسلی که شکرک زده است ارزان تر می باشد که اصلا مطلب درستی نیست.

چون واژه ی شکرک زدن دارای کلمه شکر است، بسیاری را به غلط می اندازد که عسل شکرک زده تقلبی و دارای شکر می باشد.

این حقیقت را به خاطر بسپارید که شکرک زدن عسل یک هدیه از طبیعت است.

این ویژگی نشانه آن است که عسل شما کاملا خام و طبیعی است.

این روند در واقع به حفظ کیفیت و عطر و طعم عسل کمک می کند.

 

 عسل طبیعی رس بستن عسل شکرک زدن عسل asal20.ir

 

چرا عسل شکرک می زند؟

با وجود اینکه عسل ظاهری مایع دارد اما دارای رطوبت کمی است که باعث جلوگیری از رشد باکتری ها و مخمرها می شود.

بسیاری از عوامل هستند که منجر به تبلور (شکرک زدن) می شوند از جمله نوع گل یا گیاه و یا دما نقش بسیاری دارد.

شکرک زدن و متبلور شدن عسل نتیجۀ تشکیل بلورهای گلوکز منوهیدروژنه است که با توجه به کیفیت و شرایط نگهداری عسل، به لحاظ تعداد، شکل و ابعاد متفاوت هستند.

حدود ۷۰ درصد عسل از قندها و کمتر از ۲۰ درصد آن آب است.

شکرک زدن عسل به نسبت گلوکز و فروکتوز عسل متغیر است.

هر چه مقدار آب کمتر و مقدار گلوکز عسل بالاتر باشد، سریع تر شکرک می زند.

دمای مناسب برای شکرک زدن حدود ۱۴ سانتیگراد است.

جز دما، وجود ذرات جامد مثل دانه های گرده نیز موجب تسریع شکرک زدن عسل می شود.

هنگام شکرک زدن عسل، مولکول آب آزاد می شود؛ در نتیجه، مقدار آب درونی مایع و نیز خطر تخمیر افزایش می یابد.

بنابراین نگهداری عسلی که قدری بلوری شده نیاز به تنزیل حرارت بیشتری دارد.

این را بدانید که همه عسل های طبیعی در نهایت متبلور خواهند شد.

 

۳ دلیل اصلی شکرک زدن عسل :

 ۱– دمای هوا

 ۲-نسبت گلوکز و فروکتوز موجود در عسل

 ۳– گرده گل

 

1- نقش دمای هوا در شکرک زدن عسل

عسل در کندو نیز شکرک زده خواهد شد اگر دمای کندو زیر  (10ºC) باشد.

همچنین در ظرف نیز شکرک میزند اگر محلی که ظرف را در آن قرار میگیرد دمای سردی داشته باشد.

با گرم نگهداشتن دمای هوای محلی که عسل را در آن نگهداری میکنید میتوانید سرعت متبلور شدن و شکرک زدن عسل را کاهش بدهید.

برای از بین بردن شکرک عسل و جلوگیری از شکرک زدن مجدد، باید عسل را به طور غیرمستقیم حرارت داد.

کار بسیار ساده ای برای گرم کردن عسل وجود دارد و آن قرار دادن ظرف عسل در یک کاسه آب گرم است و اینکه اجازه بدهید به آرامی گرم شود (دما نباید خیلی زیاد باشد).


2- نقش نسبت گلوکز و فروکتوز در شکرک زدن عسل

گلوکز و فروکتوز دو قندی هستند که حدود ۷۰ درصد عسل از آن ها تشکیل شده است.

نسبت وجود این دو قند به گیاهانی که زنبور عسل از آن ها تغذیه کرده است بستگی دارد.

بنابراین برخی از انواع عسل که دیرتر شکرک میزنند و متبلور میشوند دارای قند کمتری نسبت به دیگر عسل ها هستند.

عسل های یونجه و شبدر و جعفری به سرعت شکرک میزنند.


3- نقش گرده گل در شکرک زدن عسل

وجود گرده در عسل کاملا طبیعی است.

نوع و میزان گرده به این بستگی دارد که زنبور عسل از چه نوع شهدی تغذیه کرده است.

زنبور عسل در حالی که در حال نوشیدن شهد گل هست به طور ناخواسته گرده را نیز جذب می نماید.

وجود گرده گل در عسل، شکرک زدن عسل را تسریع می بخشد.

 

پدیده شکرک زدن عسل کاملا طبیعی است

به نظرات ساختگی درباره روش تشخیص عسل طبیعی از تقلبی بعلت شکرک زدن عسل در یخچال و یخ زدن عسل و … توجه نکنید.

به طبیعت اطمینان کنید و بدانید عسل شکرک زده کاملا طبیعی است به شرطی که بلورهای شکرک عسل نرم باشد و با حرارت غیرمستقیم خیلی راحت به مایع تبدیل گردد.

 

قابل توجه مشتریان گرامی عسل کوهستان و هموطنان گرامی:

لطفا برای خرید عسل در تهران و شهرستان ها از برندهای معتبر عسل خرید نمائید.

البته دقت فرمائید که برند معتبر عسل با برند معروف عسل تفاوت بسیاری دارد.

عسل فروشی معتبر علاوه بر فروشگاه اینترنتی عسل، باید دارای جا و مکان و سابقه نیک طولانی در فروش عسل باشد.

فروشگاه معتبر عسل حتما دارای نماد اعتماد است و بهتر است فروشنده زنبوردار هم باشد.

 

هموطنان گرامی برای خرید عسل طبیعی در تهران مرتبا سراغ فروشگاه عسل در تهران را می گیرند.

لذا به اطلاع می رسانیم که برای خرید عسل در تهران، عسل کوهستان هیچ شعبه ای در تهران ندارد.

تمامی سفارشات عسل طبیعی تهران و سراسر کشور از اصفهان ارسال می گردد.

چنانچه قصد خرید مطمئن عسل کوهستان دکتر عموشاهی را دارید می توانید از فروشگاه اینترنتی عسل کوهستان به نشانی ASAL20.ir خرید نمائید.

تمامی عسل های دیگری که با نام « عسل کوهستان » به فروش می رسد، تحت ضمانت عسل دکتر عموشاهی نمی باشد.

ضمنا عواقب مصرف هرگونه عسل تقلبی و مصنوعی بر عهده شخص فروشنده و خریدار است.

لطفا در هنگام خرید عسل هایی که با نام کوهستان ارائه می گردند به لوگوی اصلی عسل کوهستان دقت فرمائید تا متضرر نشوید.

بهترین برند عسل ایران

هرگونه کپی برداری از مطالب سایت عسل کوهستان ممنوع است و پیگرد قانونی دارد