تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی
چگونه با حواس پنجگانه عسل طبیعی و مرغوب را از عسل مصنوعی و تقلبی تشخیص دهیم؟
روش های تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی
تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی با حس شنوایی
از فروشنده در مورد گل عسل و خواص درمانی عسل طبیعی مورد نظر خود سوال کنید. اگر جواب روشنی دریافت نکردید جای شک وجود دارد. نوع گل عسل طبیعی باید مشخص باشد. مانند عسل گون ، عسل عناب ، عسل کنار و ….
تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی با حس بینایی
رنگ عسل باید با نام عسل تناسب داشته باشد. به عنوان مثال عسل طبیعی قنقال و مرکبات زرد رنگ هستند ولی عسل خالص آویشن و کنار ( نوع سدر بندری) قرمز تیره هستند. عسل شوید سیاه رنگ می باشد.
تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی با حس لامسه
زنبورداران این توانایی و تجربه را دارند که وقتی با انگشت خود داخل عسل می کنند تا حدودی می توانند اصل یا تقلبی بودن عسل و نوع گل آن را تشخیص دهند. عسل طبیعی نباید بیش از حد شل باشد.
تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی با حس بویایی
هر نوع عسل طبیعی بویی متناسب با گل استحصال شده از آن دارد. عسلی که بوی خاصی ندارد کمی مشکوک به تقلبی است.
تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی با حس چشایی
عسل خالص و اصل به جز مزه شیرینی ، طعمی مطبوع دارد که بسته به گیاه آن فرق می کند درحالیکه عسل های نامرغوب ، تقلبی ، مصنوعی و صنعتی به جز مزه شیرینی چیزی ندارند.
نشانه های خاص عسل طبیعی
هر عسل طبیعی نوعی رفتار منحصر به خود دارد که ما را در شناخت عسل طبیعی یاری می دهد. مثلا عسل مرغوب کنار در حجم زیاد، کف می کند. عسل طبیعی گشنیز بویی تند دارد و مصرف آن کمی باعث سوزش گلو می شود. به یاد داشته باشید که عسل طبیعی دیر یا زود باید شکرک بزند یا کریستالیزه شود.
کلام آخر در رابطه با عسل طبیعی و تقلبی
ما تولیدکنندگان عسل طبیعی کوهستان هرگز انتظار نداریم که شما مشتریان گرامی عسل خود را فقط از ما خریداری کنید بلکه حداقل انتظار ما اینست که با مطالعه دقیق این سایت و کتب معرفی شده در آن، تفاوت های عسل طبیعی و عسل تقلبی را دریافته و از گرفتار شدن خود و اطرافیان در دام فروشندگان عسل های تقلبی جلوگیری کنید.
برای زنبوردار هیچ چیز سخت تر از آن نیست که فردی را مشاهده کند که از روی غفلت نوعی عسل تقلبی ( مانند برخی از عسل هایی با نام جعلی عسل کوهستان ، عسل های چینی ، عسل های صنعتی و…) را طبیعی می پندارد و از آن استفاده می کند.
قابل توجه مشتریان گرامی عسل کوهستان و هموطنان گرامی:
برای خرید عسل در تهران و شهرستان ها از برندهای معتبر عسل خرید نمائید. البته برند معتبر عسل با برند معروف عسل تفاوت دارد.
لطفا در خرید عسل طبیعی دقت کافی به خرج دهید و عسل مورد نیاز خود ( چه از طریق حضوری یا خرید اینترنتی عسل ) را از عسل فروشی و فروشگاه عسل یا فروشگاه اینترنتی عسل معتبر تهیه کنید.
از آنجا که هموطنان گرامی برای خرید عسل طبیعی در تهران مرتبا سراغ فروشگاه عسل در تهران را می گیرند به اطلاع می رسانیم که برای خرید عسل در تهران، عسل کوهستان هیچ شعبه ای در تهران ندارد و تمامی سفارشات تهران و سراسر کشور از اصفهان ارسال می گردد.
تاکید می شود که عسل کوهستان دکتر عموشاهی (عسل بیست) در تهران هیچ شعبه ای ندارد، فلذا چنانچه قصد خرید عسل کوهستان دکتر عموشاهی (عسل 20) را دارید می توانید از فروشگاه اینترنتی عسل کوهستان به نشانی ASAL20.ir خرید نمائید.
لذا تمامی عسل های دیگری که با نام « عسل کوهستان » به فروش می رسد، تحت ضمانت عسل دکتر عموشاهی نمی باشد و عواقب مصرف اینگونه عسل ها بر عهده فروشنده می باشد. لطفا در هنگام خرید عسل هایی که با نام کوهستان ارائه می گردند به لوگوی اصلی عسل کوهستان دقت فرمائید تا متضرر نشوید.
هرگونه کپی برداری از مطالب سایت عسل کوهستان ممنوع است و پیگرد قانونی دارد
سلام آقای دکتر
مطالب زیر را از یک خبرگزاری گرفتم.
آیا شما مطالب زیر را تصدیق می کنید؟
*********************************************************************************************
عسل و شکر(قند شکر و چغندر) دارای فرمول شیمیایی مشترکی هستند به این خاطر زمانی که آن ها شکرک می زنند، رنگشان سفید می شود و از لحاظ شکل ظاهری بسیار به هم شبیه شده و شناسایی آن ها از یکدیگر برای مردم عادی کمی دشوار است و همین مساله آنها را به اشتباه می اندازد.
برای شناسایی عسل طبیعی بلوری شده از شبه عسل تقلبی شکرک زده باید دانست تنها عسل طبیعی می تواند کم کم و به مرور زمان کدر و ته نشین شود و شکرک آن مانند شکرک طبیعی شیره خرما نرم بوده و هنگام خوردن ممکن است اندکی زبری داشته باشد اما هیچ گونه صدایی زیر دندان احساس نمی شود به دلیل اینکه دمای داخل دهان ۳۷ درجه سانتی گراد و گرم است به این جهت خیلی سریع با بزاق دهان مخلوط شده و حل می شود.
ولی شکرک شبه عسل تقلبی مثل نبات سفت است و به سختی با قاشق جدا شده و موقع خوردن مانند دانه های آب نبات، شکر و مربای شکرک زده در زیر دندان صدا داده و مثل شکلات به دندان ها می چسبد و مدت زمان زیادی طول می کشد تا شبه عسل تقلبی با بزاق دهان مخلوط شود. آخرین و مهم ترین نکته این که این گونه شبه عسل ها بدون کدر و ته نشین شدن خیلی سریع و در زمان کوتاه شکرک می زند.
باور گروهی از مردم آن است که عسل وقتی که بلورین، کدر و ته نشین شود تقلبی است و عسل سالم و طبیعی همیشه صاف و شفاف می ماند و هنگامی که عسل خریدار شده پس از مدتی کدر و ته نشین و بلورین شود مشتری ناراحت شده و به فروشنده اعتراض می کنند.
این باور اشتباهی است که در کشور ما رایج است به دلیل اینکه مصرف کننده ایرانی، عسل خوب، خالص و طبیعی را عسلی می داند که رنگ کهربایی تیره مانند عقیق و سفت باشد و اصطلاحاً کش آمده، اگر ۲۴ ساعت در یخچال گذاشته شود بلورین نشده چنان چه قاشقی از آن برداشته شود قطراتی که سرازیر می شود به صورت باریکه پیوسته باشد و قطع نشود.
کسانی هم شگردهای ویژه ای را برای شناسایی عسل سفارش می کنند که پایه و اساس آن معلوم نیست مانند کبریت گرفتن کنار عسل، ریختن چنده قطره روی روزنامه و.. که هیچ کدام از این باورها و تصورات با عسل از نظر طبیعی یا مصنوعی بودن و همچنین شکرک زدن آن ارتباطی ندارد و از نظر عسل شناسان و علم تغذیه پذیرفته نیست.
*********************************************************************************************
باسلام
موارد ذکر شده تقریبا درست است ولی بخاطر داشته باشید که بهترین راه تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی آزمایشگاه معتبر عسل طبیعی است.
موفق باشید
با سلام
همون طور که گفتید آزمایشگاه میتونه عسل طبیعی از تقلبی مشخص کنه اما اخیرا محصولی به بازار عرضه شده که با هزینه بسیار کم (حدود ۵ هزار تومن) میشه در کمتر از ۱۰ثانیه عسل طبیعیو از مصنوعی مشخص کرد.
سلام
شنیدم که میگن برای شناخت عسل تقلبی مقداری از ان را باچند قطره سرکه مخلوط کنید.واگرفاسد شد عسل تقلبی است.
ایا این حرف صحیح است؟
باسلام
این روش به هیچ وجه علمی نمی باشد.
توصیه اکید ما آزمایشگاه تخصصی عسل است.